Skip to main content

Bereikbaarheid

THIS IS HOLLAND

THIS IS HOLLAND is het iconische ronde gebouw pal naast A’DAM LOOKOUT en EYE Film Museum, gelegen tegenover het Centraal Station aan de overzijde van het IJ. Elke 4 minuten vertrekt vanaf Centraal Station een gratis pontje (richting Buiksloterweg) die je naar de overzijde brengt, terwijl je geniet van het uitzicht over het IJ.

Vervoer

Vanaf Amsterdam Centraal Station gaat 24 uur per dag een gratis pont naar de overkant van het IJ (lijn F3 Buiksloterweg, vaartijd 3 minuten). Je kunt opstappen op de twee middelste pontons. Sla na aankomst in Amsterdam-Noord direct linksaf: te voet ben je binnen twee minuten bij THIS IS HOLLAND.

 

Bij aankomst op Amsterdam Centraal Station neem je de uitgang aan de IJ-zijde. Links bevindt zich de pont. Om de paar minuten vertrekt hier een gratis pont (lijn F3 richting Buiksloterweg), die je naar de overzijde brengt. Sla na aankomst linksaf. Te voet ben je binnen twee minuten bij THIS IS HOLLAND.

Gebruik je een navigatiesysteem? Voer dan het adres van de parkeergarage A’DAM LookOut in (Bercylaan 1) . 
THIS IS HOLLAND is bereikbaar via de IJtunnel en de Ringweg A10. Vanaf deze wegen neem je:

  • op de S116 de afslag richting S118 over de Johan van Hasseltweg;
  • sla bij de verkeerslichten linksaf het Mosplein op;
  • neem bij de rotonde de derde afslag: Hagendoornweg;
  • neem op de Hagendoornweg de vierde afslag rechts (net voor de kerk aan de linkerkant, bij het bordje ‘bootdienst’). Je komt dan op de Meidoornweg;
  • sla aan het eind van de Meidoornweg linksaf en vervolgens de eerste rechts richting Van der Pekbrug
  • na het volgen van de weg kom je uit bij de parkeergarage tussen THIS IS HOLLAND en EYE.

Door bouwwerkzaamheden in de omgeving kan de parkeergarage tijdelijk minder goed bereikbaar zijn. Let goed op de bewegwijzering zodat je niet onnodig omloopt of omrijdt.

Touringcars kunnen niet parkeren bij THIS IS HOLLAND; Kiss & Ride is wel mogelijk. Touringcars kunnen parkeren bij P7: Mt. Ordinaweg (NDSM)

Health